Planet of the Apes

Är du ett fan av Planet of the Apes-filmerna? Då får du bara inte missa denna otroligt välgjorda och unika slot. Här har spelutvecklaren NetEnt skapat en fantastisk spelautomat i samarbete med 20th Century Fox, vilket har tillåtit dem att använda klipp, figurer och karaktärer ifrån de två filmerna Rise of the Planet of the Apes och Dawn of the Planet of the Apes.

När du klickar dig in på spelet kommer du förmodligen att bli lite förvånad när du möts av inte en, men två spelplaner. Här har NetEnt nämligen slagit ihop två spelplaner med 5 hjul, 3 rader och 20 fasta vinstlinjer, för att symbolisera två olika stadier av ledaren Ceasars liv. Hjulen snurras dock samtidigt och du behöver endast göra en satsning. Ett unikt och spännande koncept!

Vinstlinjer och insatser

Båda spelplaner i Planet of the Apes Slot har 5 rullar, 3 rader symboler och 20 fasta vinstlinjer som alltid är aktiva under spelets gång. Detta betyder att du alltid spelar med maximalt antal vinstchanser. Endast en insats behöver göras och denna ligger från 0,20 euro upp till 200 euro. Justera insatsen med myntvärdet och insatsnivån som du hittar under spelplanen. Tänk på att större insatser ger störst vinstchanser!

Tema

Även om du inte sett Planet of the Apes-filmerna kommer du att känna igen dig i det tema som denna slot bjuder på. Här har man tack vare samarbetet med 20th Century Fox fått möjlighet att använda sig av figurer och klipp ifrån originalfilmerna för att skapa en så bra spelupplevelse som möjligt. I bakgrunden av spelplanen ser du ledaren Ceasar och bakgrundsmusiken är typisk för filmer.

Slotfunktioner

Planet of the Apes Slot är en unik slot på många sätt, inte bara när det kommer till tema och grafik. Här spelar du nämligen på två spelplaner på en och samma gång! Dubbelt med underhållning för samma insats helt enkelt. Båda spelplanerna har 5 hjul och 3 rader och du vinner på en spelplan åt gången. RTP i slotten ligger på 96,33 % och volatiliteten är låg/medel.

Ceasar är den symbol som betalar allra bäst, oavsett spelplan. Fem Ceasar på hjulen kommer nämligen att belöna dig med 600 mynt. I Planet of the Apes Slot har alla symboler likadant värde, även om de kommer i olika färger. Utöver symbolerna i grundspelet finns även några intressanta bonusfunktioner som vi ska titta närmare på nedan. Det är med hjälp av dessa som vinsterna verkligen kan skjuta i höjden!

Bonusfunktioner

Planet of the Apes Slot är ett spel med många bonusfunktioner. Först har vi en klassisk wild-symbol som i vanlig ordning hjälper dig att skapa bästa möjliga vinstlinje genom att ersätta andra symboler. Wilds kan även täcka ett helt hjul i Rise och då kopieras och täcka samma hjul i Dawn. Självklart har varje spelplan sin egen separata wild-symbol för att ge dig maximala chanser till vinst.

En Dual-funktion kan när som helst aktiveras. Då väljs en symbol ut som sedan förvandlas till sticky om den ingår i en vinst på respektive spelplan. Här kan symboler även hoppa mellan spelplanerna för att ge dig bästa möjliga vinst. Rise Bonus Feature aktiveras när en Rise Bonus-symbol landar på hjulen och ger dig riktigt höga myntvinster. Dawn Bonus Feature aktiveras av Dawn Bonus-symbolen och ger dig fler högbetalande symboler.

Scatter-symbolen betalar ut en hög myntvinst om du får mer än tre stycken i basspelet och belönar dig med 10 -15 free spins. I Rise Free Spins kommer du att samla wilds under dina 10 snurr och under sista snurret kommer alla wilds att placeras ut på spelplanen. I Dawn Free Spins får du 15 free spins där tre bonussymboler (Multiplier, Extra Wild och Extra Free Spin) kommer att maximera dina vinster.

Fördelar

Det är svårt att inte falla för Planet of the Apes Slot, oavsett om man är ett fan av filmerna eller inte. Här har NetEnt lyckats skapa ett tema som är så nära filmen man kan komma. Både grafik och ljud samspelar utmärkt för att uppsluka dig i temat. Här finns dessutom en unik spelplan och mängder av roliga funktioner som kan öka dina vinstchanser, till exempel wilds, scatters och slumpmässiga funktioner.

  • Strålande tema med förstklassig grafik
  • Wilds, free spins och extrafunktioner höjer spänningen i spelet
  • Satsa upp till 200 euro per snurr

Nackdelar

Att hitta nackdelar med Planet of the Apes Slot är svårt, då detta minst sagt är en förstklassig produktion. Det enda vi kan tänka oss kan vara en nackdel är temat, om man inte gillar originalfilmerna. Dessutom finns inget riktigt bonusspel där spelaren själv får vara med och påverka utgången. Samtidigt är detta en petitess med tanke på alla utmärkta bonusmöjligheter som spelet faktiskt innehåller!

Sammanfattning

Om du uppskattar de kultförklarade filmerna om aporna som tog över människans värld är detta spelet för dig. NetEnt misslyckas aldrig med uppgiften att skapa slots med filmtema som liknar originalet och Planet of the Apes Slot är inget undantag. Här spelar du på två spelplaner med 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer och du har mängder av bonusfunktioner att njuta av! Testa slotten idag – det är ett måste.