Penguin City

I Penguin City hjälper du pingvinerna att fly sin elaka härskare som håller dem slavar. I spelet möts du av bonusfunktioner som re-spins, wild-symboler som kan bli klistrade wild-symboler, pingviner som flyr och adderar wilds på hjulen eller som garanterar en vinst. Här finns också staplade wild-symboler. Penguin City släpptes i juli 2018 och har 5 hjul med 243 vinstsätt som betalar åt båda hållen.

Penguin City från Yggdrasil har en RTP 96,2 % samt en maxvinst på 164 700 mynt. Spelets grafik är förstklassig och är fylld med 3D-animationer som ger dig en genuin känsla utav Penguin City. Här kan du exempelvis se den varma maten vid favorithaket, flugor som flyger omkring, lyktor som vajar i vinden och med otur ser du även kackerlackorna som kryper omkring i maten. Självklart får du även skåda pingvinerna!

Vinstlinjer och insatser

Penguin City är uppbyggd av 5 hjul med 3 stycken rader. Spelautomaten har inga klassiska vinstlinjer utan har istället 243 vinstsätt som betalar ut vinster åt båda hållen. Detta gör att dina vinstchanser ökar. Spelets insatser ändras enkelt genom pilarna vid knappen för myntvärdet. Myntvärdena varierar mellan 0,004 och 5 vilket gör att det finns en uppsjö av insatsmöjligheter. Spelets lägsta totalinsats är 0,10 euro och den högsta totalinsatsen är 125 euro.

Tema

Temat i Penguin City består av en utomhusmiljö som utspelar sig i på en marknad. Marknaden har asiatiska influenser och du snurrar hjulen i ett matstånd där du kan köpa take away-mat. Spelet har en grafik som håller en mycket hög kvalitet och symbolerna är på temat asiatisk mat så som soppor, kokande kastruller och nudlar i en låda. Omgivningarna är animerade och du kan se pingvinerna traska omkring i sin stad.

Speltekniska detaljer

Penguin City är en videoslot från Yggdrasil som har en spelteknisk uppbyggnad med 5 hjul, 3 rader samt 243 olika vinstsätt som betalar åt båda hållen. Spelets RTP ligger på 96,2 % och dess volatilitet klassas som låg. Spelet kan spelas på dator, surfplatta och mobiltelefon oavsett om det är en Android eller iOS-telefon. Maxvinsten i Penguin City ligger på 1 500 gånger din insats eller 164 700 mynt.

I spelet finns 11 symboler varav 4 stycken är spelkortssymboler med ett lägre värde. Resterande symboler är wilds, staplade wilds och temarelaterade symboler så som en låda med nudlar, sojasås, en kokande kastrull, soppa och en skärbräda med en kniv. De temarelaterade symbolerna har ett högre värde och den allra värdefullaste symbolen är lådan med nudlar tätt följd av sojan, den kokande kastrullen och soppan.

Bonusfunktioner

I Penguin City finns wild-symboler som är röda med texten “wild”. Dessa kan landa på hjul 2 samt 4 och de kan ersätta alla symboler. Wild-symboler som är del utav en vinnande kombination förvandlas till brinnande, klistrande wild-symboler som stannar kvar även under nästan snurr. I basspelet aktiverar de då även bonusfunktionen The Penguin Escape Mode. I detta läge får du re-spins och hur många snurr du får beror på pingvinerna.

En pingvin kommer försöka fly under varje snurr och pingviner som lyckas lägger till ytterligare en brinnande klistrad wild-symbol på hjulen samt triggar ett re-spin. En pingvin som misslyckas att fly kan skapa en vinnande kombination på hjulen när ingen annan vinst skapas. Då vinner du även ett till re-spin, precis som du gör om du får en vinst på hjulen även utan pingvinernas hjälp.

I The Penguin Escape Mode kan även den elaka härskaren dyka upp! Han är förstås också en pingvin och han dyker upp på hjul 3 i denna bonusfunktion, som en staplad wild-symbol. När denna symbol dyker upp garanteras du en vinst. För varje snurr förflyttas härskaren ner ett steg, vilket betyder att efter 3 snurr är han borta från hjulen. Så länge som härskaren är synlig vågar pingvinerna inte fly.

Fördelar

Penguin City från Yggdrasil är en relativt ny spelautomat och den har verkligen allt och lite till! Grafik som håller en väldigt hög kvalitet samsas med roliga, och lite annorlunda, bonusfunktioner som även de innehåller 3D-animationer. Man kan få oändligt många re-spins och spelet kan, trots sin volatilitet, dela ut stora vinster. Insatserna i spelet är väldigt varierande. Detta gör att alla typer av spelare kan njuta av detta finurliga spel!

  • Snygg grafik
  • Roliga, generösa bonusfunktioner med animeringar
  • Möjlighet till väldigt många generösa re-spins

Nackdelar

Det är väldigt svårt att hitta något negativt med Penguin City, men en högre volatilitet skulle göra spelet ännu mera spännande. Dock betalar spelet ut bra trots en låg volatilitet och som det är nu kan alla typer av spelare spela detta spel med en lägre risk. Förutom detta är det svårt att hitta något negativt, det är som vanligt så att smaken är som baken när det gäller att välja favoritspel.

Summering

Förutom att grafiken är snygg och mer påminner om ett Tv-spel än en spelautomat, så är även bonusfunktionerna generösa i spelet. Trots att spelet bara har två bonusfunktioner förgyller dessa spelandet mycket då The Penguin Escape Mode kan leverera stora vinster snurr efter snurr, då det inte finns ett maxantal för re-spins och bonusfunktionen är så roligt utformad. Vill du hjälpa pingvinerna och kunna vinna 164 700 mynt? Testa då Penguin City!