Excalibur Slot

I Excalibur Slot får du följa med på en resa tillbaka till ett medeltida samhälle, där riddare var hjältar och där kungar var mäktigast av alla. Om du hört talas om Kung Arthur kommer du garanterat att känna igen dig i detta spel. Här har spelutvecklaren NetEnt nämligen skapat ett spel som kretsar kring denna välkända kung och hans magiska svärd Excalibur! Sloten lanserades 2011, men håller måttet än idag.

Du spelar på 5 hjul och 3 rader, precis som i vanliga fall, och här finns 20 fasta vinstlinjer som maximerar dina vinstchanser under varje snurr. Vinnande kombinationer sker från vänster till höger och för att enklare skapa vinster har du både wilds och scatters till din hjälp. NetEnt är kända för att skapa imponerande slots, både när det gäller grafik och ljud, och Excalibur Slot är inget undantag.

Vinstlinjer och insatser

Excalibur Slot spelas med 20 fasta vinstlinjer, ett klassiskt upplägg när det gäller NetEnt-slots. Dessa linjer kan inte justeras av dig som spelar, utan de är alltid aktiva för att maximera dina chanser för att skapa vinnande linjer. Sloten har fyra insatsnivåer och ett myntvärde upp till 1,00. Maximal insats är 800 kronor och minsta är 2 kronor, vilket betyder att sloten passar de flesta spelbudgetarna.

Tema

Excalibur Slot är som tidigare nämnt baserat på sagan om Kung Arthur, en mäktig kung med ett magiskt svärd. Sloten utspelar sig på medeltiden, vilket bland annat hörs på bakgrundsljudet. Här finns ingen riktig musik, utan du hör hästar, en flöjt, knarrande kärror, mummel ifrån gator och annat som garanterat kunde höras i ett medeltida samhälle. Grafiken är snygg trots att den har några år på nacken.

Slotfunktioner

Excalibur Slot har en uppsättning bestående av 5 hjul och 3 rader symboler. Här finns som sagt 20 fasta vinstlinjer och du vinner från vänster till höger. Under spelplanen kan du ställa in om du vill att hjulen ska snurra automatiskt, så att du kan luta dig tillbaka. Du kan även ställa in maxbet som höjer insatsnivån till max för det valda myntvärdet. RTP ligger på 95,08 %.

Vissa symboler i Excalibur Slot är såklart mer förmånliga att skapa vinster med. Symbolen som är värd mest är såklart Kung Arthur som ger dig 750 mynt för fem symboler. Därefter kommer trollkarlen, riddaren och den vackra kvinnan, damen i vattnet, spådamen och riddaren i den ordningen. Sköldarna, alltså spelkortssymbolerna, är värda allra minst och är minst förmånliga att skapa vinster med. Bonussymbolerna är dock de mest intressanta av alla.

Bonusfunktioner

Excalibur Slot är ett ganska enkelt spel när det kommer till bonusfunktioner. Dels beror detta på att sloten lanserades år 2011 och dels eftersom många spelare faktiskt uppskattar mer avskalade slots. Först och främst finns en wild som dubblar alla dina vinster om de ingår i en vinst. Wilds kan ersätta alla symboler i vinnande kombinationer, förutom scatter-symboler och Golden Wilds. Landar du fem wild-symboler vinner du 10 000 mynt!

I Excalibur Slot finns även så kallade Golden Wilds och dessa är extra förmånliga. Även dessa symboler kan ersätta andra symboler på spelplanen (dock inte scatters), men om du skulle skapa en vinnande kombination med denna wild kommer din vinst dessutom att dubblas med x4! Detta gäller dock inte om du skapar en vinnande kombination med vanliga wilds. Håll utkik efter denna symbol om du vill öka vinsterna rejält!

Scatters aktiverar som vanligt free spins, alltså gratisomgångar. Lyckas du snurra fram mellan 3 och 5 scatters aktiverar du mellan 10 – 30 free spins. Fem scatter-symboler ger dig även en härlig myntvinst på hela 500 mynt. Något bonusspel finns inte i Excalibur Slot och här finns inte heller några andra avancerade funktioner. Det är helt enkelt ett avskalat spel som bjuder på enkel, men spännande, underhållning.

Fördelar

Excalibur Slot är ett utmärkt spel för dig som älskar medeltiden och framför allt sagan om Kung Arthur. Här får du besöka medeltiden och snurra hjulen bland riddare, vackra damer och trollkarlar. Du spelar på 5 hjul, 3 rader och med 20 fasta vinstlinjer, vilket gör spelet enkelt att förstå sig på. Självklart finns även en mängd roliga bonusfunktioner som kan få din spelkassa att växa.

  • Snyggt riddartema baserat på Kung Arthur och hans svärd
  • Två olika wild-symboler
  • Scatters ger dig upp till 30 free spins

Nackdelar

Excalibur Slot lanserades 2011, så du får räkna med att spelet har en lite utdaterad grafik. Dock är detta knappast något som påverkar spelupplevelsen, då spelet är minst lika underhållande trots detta. Gillar man inte enklare slots utan bonusspel och jackpottar kanske man bör se sig om efter ett annat spel. Det är dessutom kanske inte det bästa spelet för dig som föredrar att satsa stort.

Sammanfattning

Excalibur Slot är ett NetEnt-spel som passar de flesta, då majoriteten känner till sagan om Kung Arthur och hans unika svärd. Sloten lanserades under 2011 och har länge varit en favorit hos många spelare genom åren. Här spelar du på 5 hjul och 3 rader symboler och du har både wilds och scatters som hjälper dig ett steg närmre vinsterna. Besök medeltiden och testa Excalibur Slot idag.