Diamond Dogs

I denna glamourösa spelautomat kommer hundälskaren att tjuta högt av förtjusning! Med tanke på namnet kan man tro att spelet har tagit inspiration av David Bowie, men denna spelautomat handlar enbart om lyxlirare till hundar. Och vad är sötare än hundar som lever lyxliv med diamanter, lyxmiddagar med biff och champagne, hundkojor med pool och massor av glitter? Spelautomaten är tillverkad av spelutvecklaren NetEnt och släpptes år 2013.

Spelet är utrustat med 5 stycken hjul, 3 rader och 25 vinstlinjer. Diamond Dogs RTP ligger på 96,5 % och dess volatilitet klassas som låg. Spelet bjuder på free spins och ett roligt bonusspel där du får gå på röda mattan med hundarna som där kommer att fotas i en Photo Shoot, och därmed kan vinna fina priser. Spelet har varierande insatser mellan 0,01 euro och 50 euro.

Vinstlinjer och insatser

Diamond Dogs har 25 stycken justerbara vinstlinjer, vilket gör att du kan påverka din vinstchans samt finjustera dina insatser med hjälp utav dessa. Som lägst kan du spela med 1 vinstlinje aktiv. Den allra lägsta totalinsatsen i spelet ligger på låga 0,01 euro och den högsta totalinsatsen ligger på 50 euro vilket gör att spelet passar spelare som vill satsa lågt och gå jämnt upp.

Tema

Temat i Diamond Dogs handlar helt och hållet om hundar, lyx och flärd. Hjulen är omgivna av en guldram med diamanter, kungakronor, glimmande halsband, diamanter, pokaler och hundskulpturer. Även symbolerna är lyxiga som hundkojor med palmer och pooler, hundskålar i guld med biffar samt champagne. Spelets ljudslinga är funky, men den är rätt kort och repetitiv. Det går dock att stänga av den. Varje gång du snurrar hjulen skäller dessutom en hund!

Speltekniska detaljer

Diamond Dogs är en klassisk slot med 2D och vissa 3D-animationer samt ett bonusspel med 5 hjul, 3 rader och 25 justerbara vinstlinjer. Spelets RTP ligger på 96,5 % och volatiliteten är låg. Insatserna i spelet börjar med 0,01 euro som lägsta insats och 50 euro som högsta insats. Detta gör att spelet passar nybörjare och spelare som vill satsa lågt och gå jämt ut.

I spelet hittar vi massor av lyxiga spelsymboler! Totalt finns 11 symboler och 7 av dessa följer spelets tema och är både högutbetalande samt speciella symboler i Diamond Dogs. Wild-symbolen är bulldoggen med massor av bling-bling och texten “wild”, medan scatter-symbolen är en coola chihuahua iklädd päls och solglasögon. Spelets allra värdefullaste symbol sett till myntvärdet är wild-symbolen. Det finns också en bonussymbol med en fotograferande hund!

Bonusfunktioner

Diamond Dogs har en nätt samling lyxiga bonusfunktioner samt ett roligt bonusspel! Först och främst så har spelet en wild-symbol som kan ersätta alla symboler i spelet förutom scattern och bonussymbolen. Wild-symbolen kan på så vis skapa fler och bättre vinster på hjulen. Detta är även spelets värdefullaste symbol, så landar du 4 eller 5 wilds i en vinnande kombination får du en riktig pangvinst!

I spelet finns också en scatter-symbol som aktiverar free spins-läget i Diamond Dogs. Alla scatter-vinster multipliceras med totalinsatsen, och de scatter-vinster som görs i free spins-läget tredubblas! Landar du 3, 4 eller 5 scatter-symboler vinner du 10 free spins i Diamond Dogs. För att aktivera bonusspelet som heter Red Carpet Photo Shoot måste du få 3 eller fler bonussymboler på hjulen från vänster till höger på en aktiv vinstlinje.

Lyckas du med detta så vinner du en spelomgång av bonusspelet i Diamond Dogs. I bonusspelet ska du fotografera uppsnofsade hundar på röda mattan. För varje bra bild du knäpper vinner du ett myntpris, men när du får en misslyckad och suddig bild avslutas bonusspelet. Med andra ord är det slumpen som avgör hur många myntvinster du kan få i bonusspelet Red Carpet Photo Shoot.

Fördelar

Några av fördelarna med denna bedårande och glittrigt lyxiga spelautomat är ju dess roliga grafik. Hundtemat är både gulligt och humoristiskt och grafiken håller en mycket hög nivå, vilket man kan förvänta sig av NetEnt. Spelet har ett roligt bonusspel med chans till myntvinster samt ett free spins-läge där man kan vinna 10 free spins. Att insatserna är så pass flexibla är också ett plus.

  • Stor variation av insatser mellan 0,01 euro och 50 euro
  • Roligt och snyggt tema
  • Underhållande bonusspel
  • Möjlighet att vinna 10 free spins
  • Maxvinst på

Nackdelar

Nackdelen med Diamond Dogs från NetEnt är dess ljudfunktioner och bakgrundsljud. Visserligen är musiken funky och passar temat, och att en hund skäller när man snurrar hjulen är roligt men båda dessa blir lätt repetitiva och irriterande. Man kan dock stänga av ljudet i Diamond Dogs, men en ljudslinga i bakgrunden som varit mindre repetitiv och lite mer kreativ hade gjort spelet och spelupplevelsen snäppet bättre.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är Diamond Dogs en rolig och gullig spelautomat. Spelets grafik håller en hög kvalitet både när det gäller bakgrund och symboler som i bonusspelet Red Carpet Photo Shoot. Spelet är ett lågriskspel med en låg volatilitet och en bra RTP vilket gör att man oftast går jämnt ut gällande vinster och förluster efter en spelrunda. Detta gör att spelet passar spelare som vill spela enkelt och inte ta stora risker.